След като дойде време да пенсионирам старото Делонги с ръкохватка, започнах да се чудя каква кафемашина да взема... Целта е да получавам максимално ароматно и хубаво кафе, та затова почнах да му мисля дали да взема едно автоматично Saeco, което да ми смила кафе на зърна, или да заложа на Lavazza blue капсули? Някой да има мнение за разликите във вкуса и аромата при двата метода?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Капсули или прясно смляно кафе? (сутрешно кафене)
Collapse
X
-
Капсули или прясно смляно кафе? (сутрешно кафене)
Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
Alfa Romeo 146 tiТагове: Няма
-
Със сигурност прясно смляното кафе е с по-добри качества...естествено зависи какво кафе на зърна слагаш, но аз бих заложил на Саекото.Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "
-
И двата вида правят кафе с добри вкусови качества - пил съм многократно кафе и от двата вида.
Направи си сметка, ако те интересува, за себестойността на 1бр. кафе, както и бъдещата подръжка на машината ти.
Комбайна е по-капризен и малко хора разбират от ремонта му, както и първоначалната му цена е по-висока.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
на мен са ми много химични тия капсули. скъпи са и си ограничен само на тях. ако ти харесват на вкус.... иначе можеш да ги пиеш в почни всеки магазин за алкохол и цигари и сигурно ще ти излезе по-евтино отколкото да си купиш машина и капсули.точка
Comment
-
Лично на мен кафето от Саеко не ми харесва,става въпрос за Saeco ODEA GO......капсулите по ме кефят.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
У нас имам стар кафеавтомат FUST, който си мели само кафето, а в офиса имаме Филипс с капсули. Според мен капсулите не могат да стъпят на малкия пръст на прясно смляното кафе. Като пия кафе вкъщи другото ми се струва като вода.....sigpic
1999 Alfa Romeo 146 1.6 TS Junior -> ex
2006 Alfa Romeo 159SW 1.9 JTD
2007 Alfa Romeo Brera 2.4 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от invinceble Покажи съобщениеУ нас имам стар кафеавтомат FUST, който си мели само кафето, а в офиса имаме Филипс с капсули. Според мен капсулите не могат да стъпят на малкия пръст на прясно смляното кафе. Като пия кафе вкъщи другото ми се струва като вода.....
Comment
-
НОВА БРАЗИЛИЯ....огън кафе,къса копчетата на съседката)))
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от invinceble Покажи съобщениеУ нас имам стар кафеавтомат FUST, който си мели само кафето, а в офиса имаме Филипс с капсули. Според мен капсулите не могат да стъпят на малкия пръст на прясно смляното кафе. Като пия кафе вкъщи другото ми се струва като вода.....
Едно късо кафе от капсули е в състояние да промени ритъма на сърцето.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеТози Филипс вземете и го изхвърлете през прозореца, ако ти се струва, че кафето от него е като вода.
Едно късо кафе от капсули е в състояние да промени ритъма на сърцето.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
това за капсулите ако е за сила не се сещам по-яко кафе за момента,иначе Лаваца си е прехвалена марка само тука и е символ на баровия,кафета има всякакви с кисела жилка без кисела арабики робусти смес и тн,за мене дау егбърдс за джезве кафявото си го пусни на еспресо машина и ще се очароваш,саекото си е супер марка с добри барове налягане и добри уплътнения на цедката издържат години,ако стигнеш до решение капсули Лаваца блу обади се продал съм количество Х от тях,не е вярно че едното прясното смляно кафе е е с по-добри качества,кафето се вакумира тегли се въздуха и дори като изтече срока пак си е същтото,опаковките са специални да не попива миризми слънце и тн,за мене една капсула лаваца блу ако пуснеш дълго кафе си е точно порция за 2 ма човека възрастни и то сериозна.
Comment
-
Май клоня повече към машина дето ще ми мели кафето на момента... Малко типично по български се съмнявам, че в тея капсули има само 100% смляно кафе, ама за да не съм голословен ще погледна съдържанието им като ида в някой магазинМерси за мненията. Sаеco ще е.
Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
Alfa Romeo 146 ti
Comment
-
Ако си почитател на хубавото кафе капсулите ги забрави- Автомата е някакъв компромис ако не го ползваш прекалено често. Капризен е . Автоматите, които се предлагат най масово са с пластмасови вътрешности, които се износват лесно и това се отразява върху качеството на кафето.
Всичко зависи от бюджета който си определил. Машина с ръкохватка за мен е най добрия избор за хубаво кафе. колкото по високо налягане осигурява помпата- толкова по добре. Ако е с "бойлер", а не проточна е по добре. Осигурява постоянна температура на водата и съответно по добро кафе...Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
Comment